Δικηγορικό Γραφείο Κιόρτσης & Συνεργάτες Δικηγορικό Γραφείο Κιόρτσης & ΣυνεργάτεςΔικηγορικό Γραφείο Κιόρτσης & Συνεργάτες

Εισαγωγή
Προφίλ
Υπηρεσίες
Πελάτες
Ανταποκριτές
Νομικές Υποθέσεις
Συχνές Ερωτήσεις
Links
Φόρμα Εξουσιοδότησης
Επικοινωνία

English
Εμπορικά Σήματα
Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας
Σχέδια ή Υποδείγματα
Πιστοποιητικά Υποδείγματος Χρησιμότητας
Internet Domain Names
Copyright
Αθέμιτος Ανταγωνισμός
The Scotch Whisky Association
Rasilan SA
Delta Elettronica SPA
Puma SE
Kukuxumusu SL
Pierre Fabre Medicament S.A.
Gruenbeck Wasseraufbereitung GmbH
Maria Clementine Martin Klosterfrau GmbH & Co.
Mey Alkollu Ickiler Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi
Dahon Group
Δικηγορικό Γραφείο Κιόρτσης & Συνεργάτες

Ενδεικτικές υποθέσεις πελατών μας
Delta Elettronica SPA

CobraΗ ιταλική εταιρεία DELTA ELETTRONICA SPA κατασκευάζει και εμπορεύεται αντικλεπτικά συστήματα αυτοκινήτων στα οποία θέτει το καταχωρημένο σήμα της "COBRA". Η αποκλειστική αντιπροσώπευση, εισαγωγή και διάθεση αυτών στην Ελλάδα έχει ανατεθεί στην εταιρεία ΚΟΜΠΡΑ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ, η οποία τα διαθέτει είτε απ' ευθείας στους καταναλωτές είτε σε ειδικά καταστήματα τα οποία αυτή επιλέγει και εξουσιοδοτεί και στα οποία παρέχει το δικαίωμα να χρησιμοποιούν και να προβάλλουν το σήμα "COBRA" στην πρόσοψή τους ή σε οποιοδήποτε άλλο εμφανές σημείο.

1) DELTA ELETTRONICA SPA και παρέμβαση της ΚΟΜΠΡΑ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ κατά της εταιρείας ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΑΣΑΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΠE

H εταιρεία ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΑΣΑΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΠE, ενώ δεν προμηθευόταν τα αντικλεπτικά συστήματα "COBRA" από την εταιρεία DELTA ELETTRONICA SPA ή την αντιπρόσωπό της ΚΟΜΠΡΑ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ, ούτε ήταν εξουσιοδοτημένη να πωλεί και να τοποθετεί αυτά στα αυτοκίνητα, παρ' όλα αυτά,είχε αναρτήσει στην πρόσοψη του καταστήματός της πινακίδα με το ανωτέρω σήμα μιμούμενη τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση 503/87 διέταξε την αντίδικο εταιρεία, μεταξύ άλλων, να παύσει να χρησιμοποιεί το σήμα "COBRA και απεικόνιση φιδιού" στην πρόσοψη ή την προθήκη ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του καταστήματός της ή σε οποιαδήποτε έντυπά της.

2) DELTA ELETTRONICA SPA και παρέμβαση της ΚΟΜΠΡΑ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ κατά του Ευσταθίου Νομικού.

Ο Ευστάθιος Νομικός, ενώ δεν προμηθευόταν από την εταιρεία DELTA ELETTRONICA SPA ή την αντιπρόσωπό της εταιρεία ΚΟΜΠΡΑ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ τα αντικλεπτικά συστήματα με το σήμα "COBRA" και ενώ δεν είχε την ειδική εξουσιοδότηση από αυτές, είχε τοποθετήσει έμπροσθεν του καταστήματός του μεγάλη πινακίδα με το ως άνω σήμα μιμούμενος τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφασή του 2911/87 διέταξε τον Ευστάθιο Νομικό μεταξύ άλλων να παύσει να χρησιμοποιεί το σήμα "COBRA και απεικόνιση φιδιού" στην πρόσοψη ή την προθήκη ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του καταστήματός του ή σε οποιαδήποτε έντυπά του.