Δικηγορικό Γραφείο Κιόρτσης & Συνεργάτες Δικηγορικό Γραφείο Κιόρτσης & ΣυνεργάτεςΔικηγορικό Γραφείο Κιόρτσης & Συνεργάτες

Εισαγωγή
Προφίλ
Υπηρεσίες
Πελάτες
Ανταποκριτές
Νομικές Υποθέσεις
Συχνές Ερωτήσεις
Links
Φόρμα Εξουσιοδότησης
Επικοινωνία

English
Εμπορικά Σήματα
Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας
Σχέδια ή Υποδείγματα
Πιστοποιητικά Υποδείγματος Χρησιμότητας
Internet Domain Names
Copyright
Αθέμιτος Ανταγωνισμός
The Scotch Whisky Association
Rasilan SA
Delta Elettronica SPA
Puma SE
Kukuxumusu SL
Pierre Fabre Medicament S.A.
Gruenbeck Wasseraufbereitung GmbH
Maria Clementine Martin Klosterfrau GmbH & Co.
Mey Alkollu Ickiler Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi
Dahon Group
Δικηγορικό Γραφείο Κιόρτσης & Συνεργάτες

Ενδεικτικές υποθέσεις πελατών μας
Kukuxumusu SL

Kukuxumusu SLKUKUXUMUSU SL κατά της Θεοδώρας Ρήγα

Η KUKUXUMUSU SL είναι ισπανική εταιρεία, η οποία εμπορεύεται είδη ενδύσεως, δώρων και ενθυμίων. Στα προϊόντα της αυτά η εταιρεία θέτει χιουμοριστικά σχέδια ως προς την εμπορική εκμετάλλευση των οποίων έχει αποκλειστική χρήση. Η εταιρεία πωλεί τα προϊόντα της απευθείας ή μέσω εμπορικών αντιπροσώπων υπό την επίβλεψή της  ή μέσω του διαδικτύου.

Η έμπορος Θεοδώρα Ρήγα, με σκοπό να εκμεταλλευτεί την προτίμηση των νεαρών Ελλήνων καταναλωτών  και των τουριστών για τα σχέδια της ΚUKUXUMUSU SL, παρήγαγε στάμπες με πανομοιότυπα  σχέδια  τα οποία φέρουν τη λέξη "SUXUMUXU". Επιπροσθέτως, προέβη στην κατάθεση αίτησης για καταχώρηση, ως σήματος, της λέξης  "SUXUMUXU".

Η KUKUXUMUSU SL, την οποία εκπροσωπήσαμε καθ' όλη τη διάρκεια της αντιδικίας, κέρδισε όλες τις νομικές πράξεις στις οποίες  προέβη κατά των ενεργειών της Θεοδώρας Ρήγα.

Συγκεκριμένα:

Η Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων  της KUKUXUMUSU SL, η οποία βασίστηκε στις διατάξεις περί Αθέμιτου Ανταγωνισμού και του νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας, έγινε δεκτή με την απόφαση 6085/2004 του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η Τακτική Αγωγή της KUKUXUMUSU SL κατά της Θεοδώρας Ρήγα που βασίστηκε στις ίδιες διατάξεις όπως και η Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων, έγινε επίσης δεκτή με την απόφαση 1266/2005 του Πρωτοδικείου Αθηνών. Το δικαστήριο διέταξε τη Θεοδώρα Ρήγα με αυτή την απόφαση, μεταξύ άλλων, να παύσει να κυκλοφορεί στάμπες με τα αντιγραφέντα σχέδια καθώς επίσης και να παύσει να χρησιμοποιεί τη λέξη "SUXUMUXU".

Κατά της απόφασης αυτής του Πρωτοδικείου η Θεοδώρα Ρήγα κατέθεσε Έφεση η οποία όμως απερρίφθη από το Εφετείο Αθηνών με την απόφαση με αριθμό 6193/2006.

Η Τριτανακοπή η οποία κατετέθη από την KUKUXUMUSU SL κατά της καταχώρησης του σήματος "SUXUMUXU" της Θεοδώρας Ρήγα, έγινε δεκτή με την απόφαση 6354/2005 της Διοικητικής Επιτροπής Σημάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Η Προσφυγή της Θεοδώρας Ρήγα κατά της απόφασης της Διοικητικής Επιτροπής Σημάτων επίσης απερρίφθη από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση με αριθμό 445/2012.