Δικηγορικό Γραφείο Κιόρτσης & Συνεργάτες Δικηγορικό Γραφείο Κιόρτσης & ΣυνεργάτεςΔικηγορικό Γραφείο Κιόρτσης & Συνεργάτες

Εισαγωγή
Προφίλ
Υπηρεσίες
Πελάτες
Ανταποκριτές
Νομικές Υποθέσεις
Συχνές Ερωτήσεις
Links
Φόρμα Εξουσιοδότησης
Επικοινωνία

English
Εμπορικά Σήματα
Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας
Σχέδια ή Υποδείγματα
Πιστοποιητικά Υποδείγματος Χρησιμότητας
Internet Domain Names
Copyright
Αθέμιτος Ανταγωνισμός
The Scotch Whisky Association
Rasilan SA
Delta Elettronica SPA
Puma SE
Kukuxumusu SL
Pierre Fabre Medicament S.A.
Gruenbeck Wasseraufbereitung GmbH
Maria Clementine Martin Klosterfrau GmbH & Co.
Mey Alkollu Ickiler Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi
Dahon Group
Δικηγορικό Γραφείο Κιόρτσης & Συνεργάτες

Ενδεικτικές υποθέσεις πελατών μας
Rasilan SA

RasilanRASILAN SA κατά της εταιρείας ΚΑΝΕΛΛΑΣ ΑΕ

Η ισπανική εταιρεία RASILAN SA ασχολείται με την παραγωγή, διάθεση και εμπορία παγκοσμίως λευκών ειδών ήτοι κουβερτών, σεντονιών, μαξιλαροθηκών κ.λ.π. Έχει δε καταχωρήσει στην Ελλάδα το σήμα "RASILAN" για να το θέτει στα προϊόντα της.

Μεταξύ των εμπορευμάτων της εταιρείας συγκαταλέγεται και ένας ορισμένος τύπος κουβέρτας που συσκευάζεται σε κουτί από χαρτόνι με ειδικά χρώματα και απεικονίσεις. Φέρει δε το κουτί το σήμα της εταιρείας "RASILAN" και τη λέξη "LUXOR". Η αντίδικος εταιρεία ΚΑΝΕΛΛΑΣ ΑΕ, της οποίας η έδρα βρίσκεται στη Λάρισα, εισήγαγε από το εξωτερικό και διακινούσε στην ελληνική αγορά, κουβέρτες συσκευασμένες σε κουτί με παρόμοιο σχήμα, σχέδια και χρώματα, στο οποίο ήταν επίσης γραμμένες οι λέξεις "RAΖILAN" και "LUXOR".

Το Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφασή του 9474/2000 δέχθηκε την Αίτηση της εταιρείας RASILAN SA και διέταξε μεταξύ άλλων την αντίδικο να παύσει να συσκευάζει τις κουβέρτες της στο κουτί το οποίο έμοιαζε με αυτό της εταιρείας RASILAN SA, καθώς και να αποσύρει κάθε έντυπο υλικό που έφερε την εν λόγω λέξη "RAZILAN".